• lightbulb
    Je hebt nog geen favorieten in je lijst toegevoegd.

Vragen over de kosten van een bruiloft

Wat kost een bruiloft?

Wat kost een bruiloft?

De kosten van een bruiloft hangen natuurlijk helemaal af van jouw wensen! In Nederland geeft een bruidspaar gemiddeld € 21.800.- uit aan hun complete bruiloft, inclusief huwelijksreis.

De trouwlocatie en catering, trouwjurk, huwelijksreis en fotograaf zijn de grootste kostenposten van een bruiloft. Zo werd er in 2022 gemiddeld € 9.600,- uitgegeven aan de trouwlocatie inclusief catering en decoratie, € 2.021,- aan een trouwjurk (inclusief sieraden, lingerie en sluier) en € 2.147,- aan de fotograaf.

Toptrouwlocaties onderzoekt jaarlijks de gemiddelde kosten van alle verschillende facetten van een bruiloft, dit doen we aan de hand van het Nationaal Trouwonderzoek. In 2022 is deze ingevuld door 700 bruidsparen.

Wat zijn de kosten van een trouwlocatie?

In Nederland geeft een bruidspaar gemiddeld € 9.600,- uit aan hun trouwlocatie, inclusief catering en decoratie.

De kosten van een trouwlocatie zijn afhankelijk van jouw wensen, het aantal gasten, de dagindeling en zelfs de dag waarop je trouwt kan van invloed zijn. Sommige trouwlocaties hanteren bijvoorbeeld op vrijdag en zaterdag (in het hoogseizoen) een bepaalde omzetgarantie.

Wat is een omzetgarantie?

Wil jij op een populaire dag of datum trouwen? Dan krijg je hoogstwaarschijnlijk te maken met een omzetgarantie. Dit houdt in dat de totale reserveringswaarde van jouw bruiloft aan een minimaal bedrag moet voldoen. Dit wordt vaak gehanteerd op bepaalde dagen in het hoogseizoen, zoals donderdag, vrijdag en zaterdag.