Landgoed Waterland is trouwlocatie van het jaar

Amsterdam, 14 februari 2015 - Landgoed Waterland is de meest populaire trouwlocatie van Nederland. Het landgoed in Velsen-Zuid kreeg het afgelopen jaar de meeste aanvragen via Toptrouwlocaties. Landgoed Waterland wordt hiermee onderscheiden met de Toptrouwlocatie Award 2015, een prijs die jaarlijks rondom Valentijnsdag wordt uitgereikt door Toptrouwlocaties.nl. In totaal zijn er 15.529 informatieaanvragen gedaan op Toptrouwlocaties.nl en 650 locaties maakten kans op de titel ‘trouwlocatie van het jaar 2015’.

 

Top 5 populairste trouwlocaties van Nederland

 

1. Landgoed Waterland in

Velsen-Zuid

2. Het Heerenhuys in Rotterdam

3. Kasteel Montfoort in Montfoort

4. Finley het Witte Huis in

Nieuw-Loosdrecht

5. Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn 

 

 

Landgoed Waterland

In Velsen-Zuid, op vijftien minuten rijden van Amsterdam ligt de lommerrijke buitenplaats Landgoed Waterland, waar romantiek de boventoon voert. Het monumentale achttiende eeuws landhuis en de Engelse landschapstuin met haar schitterende waterpartijen bieden genoeg mogelijkheden voor een onvergetelijk feest.

 

Saskia Post, mede-eigenaar van de populaire trouwlocatie, is blij verrast met de titel van populairste trouwlocatie. "Dit is een geweldige beloning na alle inzet van het hele Post Verkade Groep team”. Een jaar geleden moest ze nog één locatie voor zich dulden. Reden voor het succes van de trouwlocatie is volgens Post het besloten en huiselijke karakter van Landgoed Waterland. "Je gezelschap bepaalt de sfeer op je huwelijk, dus het is belangrijk dat alle gasten zich op de locatie thuisvoelen. Bij Landgoed Waterland krijg je het gevoel dat het jouw huis is, voor een dag."

 

Romantische setting in trek

De meeste bruidsparen kiezen voor een romantische setting om elkaar het ja-woord te geven, zo blijkt uit het Nationaal Trouwonderzoek*. Tachtig procent van de bruidsparen trouwt dan ook buiten het gemeentehuis en zoekt hiervoor een bijzondere locatie. Daarbij zijn de kastelen, land- en herenhuizen het populairst: bijna één op de drie bruidsparen kiest hiervoor.

De meeste bruidsparen beginnen al vroeg met oriënteren op de trouwlocatie. Het gemiddelde stel begint daar 9,5 maand voor de huwelijksdag mee, en bezoekt 3,7 locaties voordat zij de definitieve keuze hebben gemaakt.

 

*Alle genoemde onderzoeksresultaten zijn afkomstig uit het Nationaal Trouwonderzoek 2015. Aan het onderzoek hebben 901 bruidsparen deelgenomen in opdracht van Toptrouwlocaties.nl. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Effectmeting (www.effectmeting.nl).
 

Finley het Witte Huis was Toptrouwlocatie van het jaar 2014. Meer info »
Green Village was Toptrouwlocatie van het jaar 2013. Meer info »
Finley het Witte Huis was Toptrouwlocatie van het jaar 2012. Meer info »

"De ideale trouw- en/of feestlocatie vinden was nog nooit zo gemakkelijk"
Toptrouwlocaties.nl is een onderdeel van High Profile Locaties B.V. | High Profile Locaties B.V. heeft ook de sites Opentoptrouwlocatieroute.nl,  Weddingplanner.nl, Locaties.nl, GreaterVenues.com  en Inspirerendelocaties.nl
×

Waar willen jullie trouwen?

Plaats | Trefwoord

Afstand max.