Meest gestelde vragen

Trouwen doe je eigenlijk altijd voor de eerste keer. Logisch dat er dan veel vragen bij je naar boven komen. Wist je dat je de meeste antwoorden op jouw vragen kan terugvinden in het Nationaal Trouwonderzoek? Ieder jaar doen honderden bruidsparen mee met het Nationaal Trouwonderzoek en geven antwoorden op vragen als wat zij gemiddeld uitgeven aan een huwelijk, wat hen de meeste stress opleverde tijdens het plannen en hoe ze hun gastenlijst hebben samengesteld. Het onderzoek geeft jouw de kans te leren van de ervaringen van andere bruidsparen, door een uniek kijkje in hun grote dag.

Vraag gratis de digitale versie van het Nationaal Trouwonderzoek aan.

Staat jouw vraag niet op deze pagina of in het Nationaal Trouwonderzoek? Neem dan contact op met onze locatieadviseurs, dan doen zij hun best om je verder te helpen!

Algemene vragen
De kosten van een bruiloft hangen natuurlijk helemaal af van jouw wensen! In Nederland geeft een bruidspaar gemiddeld € 16.691,- uit aan hun complete bruiloft, inclusief huwelijksreis. De trouwlocatie en catering, de trouwjurk, huwelijksreis en fotograaf zijn de grootste kostenposten van een bruiloft. Zo wordt er gemiddeld € 6.824,- uitgegeven aan de trouwlocatie inclusief catering en decoratie, € 1.636,- aan een trouwjurk en € 1.408,- aan de fotograaf. De gemiddelde kosten van alle verschillende facetten van een bruiloft onderzoekt Toptrouwlocaties jaarlijks in het Nationaal Trouwonderzoek. In 2017 is deze ingevuld door ruim 1900 bruidsparen. Je kunt het Nationaal Trouwonderzoek hier gratis downloaden.
In Nederland geeft een bruidspaar gemiddeld € 6.824,- uit aan hun trouwlocatie, inclusief catering en decoratie. De kosten van een trouwlocatie hangen geheel af van jouw wensen, het aantal gasten, de dagindeling, maar ook de dag jij trouwt kan van invloed zijn. Zo hanteren vsommige trouwlocaties op een vrijdag en zaterdag in het hoogseizoen een bepaalde omzetgarantie. Tip: wil je trouwen op een echte toptrouwlocatie, maar is dit boven jullie budget? Kijk eens naar onze Best Wedding Deals en Last Minute Wedding Deals. Hier bieden locaties een gehele trouwdag aan voor een scherpe prijs!
Een omzetgarantie houdt in dat de totale reserveringswaarde van jouw bruiloft op een zeer gewilde datum en/of dag aan een minimaal bedrag moet voldoen.

Vragen over Trouwlocaties
Bruidsparen beginnen gemiddeld 11,2 maanden voor de bruiloft met het oriënteren op een trouw- en/of feestlocatie. Dit oriëntatieproces duurt gemiddeld twee maanden, waarna de locatie definitief wordt vastgelegd. De maanden mei, juni en september zijn de drie meest populaire maanden voor bruiloft en de vrijdagen en zaterdagen zijn de meest geliefde dagen om te trouwen.In het hoogseizoen zijn veel locaties al vroeg van tevoren volgeboekt. Tip: wil je binnen nu en een half jaar trouwen, maar wél op een echte Toptrouwlocatie én op een populaire dag? Bekijk dan hier de Last Minute Wedding Deals die de locaties aanbieden!
De Open Toptrouwlocatie Route is dé dag om jouw zoektocht naar de perfecte locatie te starten! Meer dan 250 trouw- en/of feestlocaties in heel Nederland openen vijf keer per jaar tussen 11.00 en 16.00 uur hun deuren. Bij deze locaties kun je langsgaan voor een bezichtiging, sfeer proeven en de mogelijkheden bekijken. Aanmelden voor deze dag kan via www.opentoptrouwlocatieroute.nl.
Onze locatieadviseurs helpen jou graag bij het vinden van een passende trouw- en/of feestlocatie! Wij luisteren naar jouw wensen en doen graag een aantal suggesties voor een geschikte locatie. Deze service is geheel kosteloos. Je kunt ons bereiken via info@toptrouwlocaties.nl of va 020 398 1580.
Bij sommige locaties is het mogelijk een eigen cateraar mee te brengen of zelf (een deel van) de catering te verzorgen. Echter, veel locaties hebben een eigen keuken en gaan hier niet mee akkoord. Via het zoekscherm kun je filteren op de mogelijkheid ‘eigen catering’. Hierna krijg je een overzicht van alle locaties waar eigen catering tot de mogelijkheden behoort. Wij adviseren je om contact op te nemen met de locaties voor de precieze voorwaarden die zij hiervoor hanteren.

Vragen over het Toptrouwlocaties Trouwboek
Via onze website kun je het Trouwboek aanvragen. Je kunt in het formulier jouw naam- en adresgegevens achterlaten waarna wij het Trouwboek geheel kosteloos toesturen!

Vragen over de prijsverloting & Rituals cadeau
Twee keer per jaar verloot Toptrouwlocaties een huwelijksdag op een locatie t.w.v. maximaal € 10.000,-. Daarnaast zijn er per prijsuitreiking wisselende prijzen, zoals bijvoorbeeld een set trouwringen of een trouwjurk. De prijzen worden verloot onder alle aanstaande bruidsparen die via de website hebben laten weten op welke locatie zij gaan trouwen. Alle voorwaarden omtrent de prijsverloting vind je hier.
Het enige wat je hoeft te doen is via de website te laten weten op welke locatie jullie gaan trouwen of het feest vieren! Via deze pagina kun je dit laten weten. Elk bruidspaar maakt één keer kans op de prijzen. Alle voorwaarden omtrent de prijsverloting vind je hier.
De precieze datum van de prijsverloting houden wij graag geheim! Wel kunnen we alvast verklappen dat er één prijsuitreiking in de zomer is en één prijsuitreiking rond het einde van het jaar.
De gegevens die jij achterlaat op Toptrouwlocaties worden vertrouwelijk behandeld en publiceren wij nergens. Ga je trouwen op een locatie die online staat op Toptrouwlocaties.nl? In dit geval sturen wij de gegevens door naar de betreffende locatie en vragen wij of jullie bruiloft definitief geboekt staat. Zodra de locatie dit aan ons heeft bevestigd, ontvang je van ons bericht m.b.t. het Rituals cadeau en de prijsverloting. De gegevens worden niet aan derden verstrekt.
De verzending van de Rituals cadeaus is één keer per maand. In sommige gevallen moet je dus nog heel even geduld hebben! Maar, des te leuker is de verrassing als het cadeau wordt bezorgd.

Vragen over beoordelingen
Alle bruidsparen kunnen een beoordelingen schrijven invullen op Toptrouwlocaties.nl, zodra de bruiloft heeft plaatsgevonden en de locatie een vermelding heeft op onze website. Beoordelingen die zijn ingevuld door iemand anders dan de bruid of bruidegom, worden verwijderd van de website. Uiteraard nemen we hierover even contact met jou op.
Via deze pagina kun je een beoordeling achterlaten.
De beoordeling die je hebt ingevuld wordt direct gepubliceerd op Toptrouwlocaties.nl en de locatie ontvangt hier een notificatie van. De beoordeling wordt na plaatsing gecontroleerd door Toptrouwlocaties. Wij kijken of er reden is om aan de betrouwbaarheid en oprechtheid van je beoordeling te twijfelen en controleert ook of de beoordeling voldoende is onderbouwd. Een beoordeling die naar onze mening aanstootgevend is of irrelevant, wordt te allen tijde verwijderd van de website. Een goede en heldere onderbouwing van je beoordeling is dus erg belangrijk.
Toptrouwlocaties.nl is een onderdeel van High Profile Locaties B.V. | High Profile Locaties B.V. heeft ook de sites Opentoptrouwlocatieroute.nl,  Weddingplanner.nl, Locaties.nl, GreaterVenues.com  en Inspirerendelocaties.nl
×

Waar willen jullie trouwen?

Plaats | Trefwoord

Afstand max.