Mon et Mine

Mon et Mine is een bruidsfotografenduo dat bestaat uit Hermine Lipke en Ramon Snellink. Ze richten zich op hippe, moderne en bijzondere bruiloften. Hun reportages kenmerken zich door een groot oog voor detail en emotie. Hierbij een aantal van hun tips om jullie reportage tot een te gekke ervaring te maken.

 

Wanneer jullie gaan trouwen kunnen jullie er voor kiezen om een korte fotoshoot met jullie twee te doen op de dag zelf of te kiezen voor een fotojournalistieke insteek (of een combinatie van deze twee). Wanneer jullie voor fotojournalistiek gaan, maakt jullie trouwfotograaf zoveel mogelijk beelden van echte momenten op jullie dag. Wanneer jullie toch kiezen voor een shoot op locatie, kunnen jullie wellicht deze handige tips gebruiken.

 

Overleg samen met jullie fotograaf wat je precies verwacht van dit moment. Sommige fotografen zijn  bijzonder getalenteerd in het laten poseren van bruidsparen, terwijl anderen juist zo onopvallend mogelijk foto's maken. Heb je een voorkeur laat dit horen, zodat ook jullie fotoshoot op de dag een moment is om nooit te vergeten.

Plan genoeg tijd in voor de fotoshoot. Je hebt tenminste een uur nodig om lekker rustig een shoot te kunnen doen. Wanneer je meer tijd inplant kun je ook met gemak meerdere locaties bezoeken. Denk aan bijvoorbeeld een stedelijke locatie en daarnaast de prachtige trouwlocatie waar jullie dag zal plaatsvinden.

Neem twee paar schoenen mee. De kans bestaat dat je schoenen niet zo schoon blijven tijdens de fotoshoot, dus als je tussendoor snel even slippers aandoet, blijven die witte schoenen in ieder geval wit ;) Ook is het handig om een vriendin mee te nemen die net tussendoor even je schoenen, boeket en andere spulletjes kan vasthouden.

Heb je nog geen idee waar je eigenlijk foto's wilt maken? Ga op zondag lekker samen wandelen op diverse plekjes en neem een klein cameraatje mee. Als je iets moois ziet kun je een paar foto's maken en deze aan je fotograaf laten zien. Op die manier zoeken jullie een plek uit die echt iets met jullie doet.

Werkt je trouwfotograaf voornamelijk met natuurlijk licht? Je kunt als bruidspaar enorm veel invloed uitoefenen op je eigen reportage door te kiezen voor een mooie lichte trouwlocatie of misschien zelfs voor een buitenbruiloft.

Twijfel je over 1 of 2 fotografen? Wij adviseren uiteraard om voor 2 te gaan. Het voordeel is dat je complete reportage lekker rustig kan verlopen, omdat er altijd iemand op het juiste moment op de juiste plek aanwezig is. Denk hierbij aan het gemeentehuis of de kerk, waarbij je dan vanaf twee kanten foto's krijgt. Ook kun je die ochtend de voorbereidingen van jullie beiden laten vastleggen. Daarnaast is het zo dat je op deze manier twee stijlen gecombineerd kunt terugzien op jullie dag. Zo kan de ene fotograaf erg goed zijn in detailshots, terwijl de andere juist heel goed die emotie kan vangen.

*
*
*
Laat onderstaand veld leeg als u deze ziet staan en onderzoek waarom uw browser geen CSS ondersteund.

Bij dit veld is invoer verplicht.

"De ideale trouw- en/of feestlocatie vinden was nog nooit zo gemakkelijk"
Toptrouwlocaties.nl is een onderdeel van High Profile Locaties B.V. | High Profile Locaties B.V. heeft ook de sites Opentoptrouwlocatieroute.nl,  Weddingplanner.nl, Locaties.nl, GreaterVenues.com  en Inspirerendelocaties.nl
×

Waar willen jullie trouwen?

Plaats | Trefwoord

Afstand max.