Hoe vind ik een trouwlocatie?

Nederland beschikt over zo’n 1500 officiële trouwlocaties en er zijn een paar punten waarop je moet letten.

De kosten

Een huwelijksdag brengt natuurlijk kosten met zich mee. De trouwlocatie, het vervoer, diner, feest en receptie. Noem maar op. Probeer daarom een inschatting te maken van hoeveel geld je te besteden hebt. Ga vervolgens op zoek naar een geschikte locatie op basis van je berekeningen.

Wees er vroeg bij

Willen jullie trouwen en feesten op dezelfde plek of willen jullie dat gescheiden doen? Trouwen kan niet overal maar er zijn veel mogelijkheden te vinden. Wat te denken van te trouwen in een molen of op een schip? Of een kasteel of een landgoed? Het is belangrijk om al vroeg de locatie te reserveren. Veel van die locaties verwelkomen soms dagelijks bruidsparen zoals jullie.


Het verloop van de dag

Hoe wil je precies dat je trouwdag eruit ziet? Wanneer je ook in de kerk trouwt doe je dat vaak in je eigen parochie. Dan ben je dus al een beetje aan je woonplaats of regio gebonden. En wil je na de plechtigheden eerst een receptie en vervolgens een diner? Of alleen een intiem diner en

dan een groot feest voor iedereen? Het is dus zaak even goed te bepalen hoe het verloop van de dag er uit gaat zien. Ook omdat je dan weet hoeveel de kosten zullen bedragen voor ‘de natjes en de droogjes’: een diner óf buffet, een bar óf obers die de drankjes serveren?

De gasten

Hoeveel mensen zijn jullie van plan uit te nodigen? Wordt het een redelijk besloten huwelijk of wil je een groots feest? Het is daarom belangrijk om te weten hoeveel parkeerruimte ergens is, hoe groot de zaal is en of er genoeg toiletten zijn. Ook belangrijk: is de plek te bereiken met het openbaar vervoer? En is het makkelijk bereikbaar voor de wat oudere familieleden of vrienden?

Wat voor feest

Bepaal of je een modern of klassiek feest wilt geven. Een kasteel of landgoed heeft een klassieke ambiance, een oude werfkelder of hippe club heeft een veel modernere uitstraling. Wees ook niet bang om van tevoren een paar locaties te bezoeken zodat je een goed beeld krijgt van de plek. Dan voel je vanzelf aan of dit de juiste omgeving is voor je feest. Wat ook leuk kan zijn is een grote feesttent mits je een tuin kan vinden die daar groot genoeg voor is.

Waar

Wanneer je in het buitenland wilt gaan trouwen moet je natuurlijk onderdak voor je gasten verzorgen. Maar dat kan ook in Nederland nodig zijn. Vraag je dus af of je dat wilt. Kijk dus eens rond of er een leuke plek in de buurt is. Voor de gasten is het ook belangrijk om te weten of

ze de plek met het openbaar vervoer kunnen bereiken of met de auto moeten komen. Jullie kunnen natuurlijk ook overwegen om een slaapgelegenheid te organiseren, eventueel op jullie kosten of die van de gasten.

Entertainment

Wil je op je feest een DJ of een band? Een stijlvol orkestje of moet er flink gedanst kunnen worden? Het is natuurlijk jammer dat je straks ergens bent met je DJ en dat er helemaal geen dansvloer is. Bepaal dus wat de sfeer van het feest moet worden. Ook is het belangrijk om even met

de eigenaar van de locatie af te spreken wat precies jullie bedoeling is. Dit om ervoor te zorgen dat er geen problemen ontstaan over geluidsoverlast of met het eten. Maar vooral: heb plezier! En maak je geen zorgen over het opruimen, dat laat je lekker over aan jullie ceremoniemeester.

"De ideale trouw- en/of feestlocatie vinden was nog nooit zo gemakkelijk"
Toptrouwlocaties.nl is een onderdeel van High Profile Locaties B.V. | High Profile Locaties B.V. heeft ook de sites Opentoptrouwlocatieroute.nl,  Weddingplanner.nl, Locaties.nl, GreaterVenues.com  en Inspirerendelocaties.nl
×

Waar willen jullie trouwen?

Plaats | Trefwoord

Afstand max.